søndag 23. august 2009

Nasjonaldagsfeiring

6. august er bursdagen til Bolivia. Man feirer ofte dagen før med tog med deltakere fra alle skolene. Ofte er det også en markering noen dager før. Under er en video fra "hora civica" på skolen Jesus Maestro. Her var det de minste elevene som hadde ansvaret. De stilte i nasjonaldrakter fra de ulike distriktene - inkludert Litoral, som er kyststripa som ble tapt i en krig for temmelig lenge siden. De danset og sang - og var utrolig søte.

Også i kirka ble nasjonaldagen markert - og siden vi er i Cochabamba var hovedingerdiensen selvsagt mat. Ulike grupper i kirka hadde lagt mat fra de forskjellige distriktene. Herrene gjorde stor suksess med sin "zonzo de un zonzo" (Zonzo betyr dust eller noe i den retningen; altså "kom og spis dust laget av en dust"). Den spiselige zonzoen er laget av yuka og ost som formes omtrent som pinnebrød og stekes på en liten grill. Den serveres med en liten kopp med sterk og søt kaffe.

Ungene i kirka bidro også med en sang "Viva mi patria Bolivia", og Gladys og Carlitos dansa tinku. Dette er egentlig en "slåss-dans" fra Potosi-distriktet.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar