fredag 26. april 2013

“Våren i bilder verden rundt”…

… leste jeg akkurat i en overskrift i Aftenposten. Kanskje et ganske typisk uttrykk for et slags verdenssyn? For her går det slettes ikke mot vår; de fleste av oss kjenner på kroppen at vinteren er på vei så alt for tidlig. I dag har skolesjefene hatt møte for å bestemme om “vintertiden” på skolen skal innføres tidligere enn planlagt i år. Fordi skolene ikke har oppvarming, og sola ikke tar så godt om morgenen begynner skoledagen en halv time senere om vinteren. Vanligvis skjer dette mot slutten av mai eller i starten av juni, men nå er allerede temperaturen nede i en 7-8 grader om morgenen. Det høres kanskje ikke så ille ut, men du kan jo selv prøve å sitte en halv dag og jobbe i et rom som holder 10 grader.

I går på jobb slutta vi av i to-tida, for da kjente vi knapt tærne lenger. I dag stilte jeg bedre forberedt; på kroppen hadde jeg ullstilongs, ulltrøye, pologenser, dobbel tunika, dobbel fleecejakke og ullskjerf, og i veska hadde jeg jakke i alpakkeull, lange strømper og et stort alpakkaskjerf.

Nå derimot, sitter jeg i stua mi i en tynn, kort sommerkjole. Disse store temperatursvingningene er nok noe av årsaken til at det blir mange luftveisinfeksjoner. Og når de infeksjonene virkelig begynner å spre seg, da er det på tide å åpne for vinterferie. Det er ikke alltid så lett å planlegge her, for feriene blir gjerne lagt opp etter hva langtidsvarselet sier. Nå sier ryktene at vi har en tøff vinter foran oss, så da kan det jo bli spennende å se hvor lang den to uker lange vinterferien faktisk blir.

Så får dere på den andre halvkula bare kose dere med vårbildene deres!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar