mandag 16. november 2009

Asabotsy - any an-tsena

Asabotsy = lørdag – sabado
tsena = marked - mercado

Lørdag er markedsdag her i byen. Da kommer folk fra alle landsbyene rundt inn for å kjøpe og selge, og sjekke hva som har skjedd siden sist. Den vanlige høflighetsfrasen på gassisk er “Inona no vaovao?” som betyr “Hva er nytt?”

Vanligvis er Fandriana en ganske stille og rolig landsby, men hver lørdag skjer en forvandling.

DSCN1634 Der framme er markedet.
Alla al frente esta el mercado.

På markedet kan man få kjøpt det meste man trenger; plastbøtter, sko, kortstokker, høner, ananas og det meste annet. Denne lørdagen oppdaget vi dessuten noe nytt; det er en egen håndverksavdeling med vesker, hatter og ymse annet laget i strå.DSCN1636

Monika tok for sikkerhets skyld med seg 100 kroner på markedet i går. Da hun hadde kjøpt to par sko, et stort skjerf, tomater, bananer, kontantkort og noen andre smågreier var det fortsatt godt med penger igjen i pungen.
 DSCN1639

Det er koselig å gå på markedet, selv om det noen ganger blir litt for mange lukter; tørka fisk er ikke min favoritt… Vareutvalget er også forskjellig fra uke til uke, så en vet aldri helt hva som er mulig å få tak i – men mat, og god mat, blir det uansett!

 

DSCN1640

Fandriana vive un cambio cada sabado, porque este dia es la feria. La gente lleguen de todos los demas pueblos para hacer sus compras y charlar con sus amigos. El pueblo, normalmente taaaaan tranquilo de repente es una ciudad, llena de gente.

DSCN1642

En el marcado se puede comprar casi todo; zapatos, gallinas, verduras, repuestos para bicis y todo lo demas q uno puede soñar. Lo unico es que no tienen la misma mercaderia cada sabado, así que es un poco dificil planificar las compras.

DSCN1616

3 kommentarer:

 1. Så kjekt å lesa=)=) me vil tebake!!!!

  SvarSlett
 2. Tina var så hyggelig å sende over en link til sidene dine. Utrolig artig å lese Lene, - Og så proffe og lekre sider!

  Håper du kommer tilbake og samarbeider med oss en annen gang - du er en virkelig super tolk:-)

  Mange klemmer fra Line og resten av gjenget/ Krisesenteret i Follo

  SvarSlett
 3. Brit Helen Bjørnerud21. november 2009 kl. 14:46

  Hei Lene!
  Mye av det du skriver virker veldig kjent, stort utvalg av forsjkellige varer, mye spennende frukt og grønsaker og utrolig billig, da er det morsomt å shoppe.Gøy å følge med på bloggen din.Vi er nå kommet hjem og driver fortsatt å aklimatiserer oss.Det er rart å ikke svette lenger, plutselig så fryser man istedet. Ha det godt!Klem fra Brit

  SvarSlett