onsdag 4. november 2009

Sykkeltur – en bici

DSCN1593 Monika og magen hennes var ikke bestevenner i dag, så mens de passa huset tok jeg en sykkeltur. Vi hadde en teori om at det skulle gå an å sykle en runde forbi et par andre landsbyer for til slutt å ende opp ovenfor huset vårt. Det funka bra. Egentlig er jeg jo b-menneske, men her i byen går ikke det; folk er oppe ved femtida. Jeg trakk det laaaaangt i dag, og var ikke oppe før nærmere åtte, men da kom jeg meg i hvert fall ut på tur i ni-tida. Det er kjekt å bruke morgenene, for på ettermiddagen kommer ofte regnet nå – og det er flott, for da får vi strøm! I dag har vi levd en skikkelig luksustilværelse med strøm og vann hele formiddagen!

Esta mañana fui en bici a explorar un poco. Monika y su barriga no eran amigas hoy, así que salí solita. El día empieza temprano aquí, y es bueno aprovechar el tiempo de la mañana. En las tardes ya llueve mucho. lo cual es muy bueno, porque lluvia significa luz! Hoy hemos tenido una mañana de lujo; ya es mediodia, y todavía estamos con luz!

DSCN1588 Nå har man virkelig kommet i gang med plantingen av risen. Alt gjøres for hånd – her er ingen maskiner. Noen er heldige og har et par okser til å pløye med, men de fleste jordene spas opp for hånd.

Ya han sembrado el arroz. Es un trabajo duro – y hacen casi todo a mano. Algunas familias tienen unos toros, pero la mayoria hacen todo sin nada de maquinaria.

DSCN1591

Vannet er kanskje ikke krystallklart i eleven, men så er det desto penere langs bredden!

 DSCN1594

 

DSCN1597 Når veiene ikke er skapt for biler er det desto viktigere med oksekjerrer. De er ofte veldig fine, og malt med flotte bilder. Denne har til og med fått sin egen garasje.

Cuando los caminos no estan hechos para autos es importante tener una carrucha de toros. Muchas veces son bien pintados con dibujos. Esta incluso tiene su propio garaje.

DSCN1599

 DSCN1603Oppe på toppen, der hvor veien slutter – og litt ned på andre siden – der er huset mitt.

Al final del camino, al otro lado de la colina – allí esta mi casa.

5 kommentarer:

 1. det ser flott ut der! får vi være med på sykkeltur hvis vi kommer over?

  - kamilla og mormor

  SvarSlett
 2. Så bra med sykkel, jeg savner det å sykle jeg og. Er det ingen bikkjer som biter dere i beina der hos dere?
  Ps! Har du tlf.nr. til Pinny. Ei dame fra Norge har ringt meg og spurt etter det i dag.
  Toril

  SvarSlett
 3. Så kjekt med sykkeltur! Mange fine plassar å sykle og fleire å gå til i Fandriana:)

  No er vi vel tilbake i Noreg, etter ei flott veke på ferie. Vi kan anbefale hotella Jardin du Ray (eller noko sånt) i Ranohira og Les Dunes d'Ifaty i Ifaty. Dei er nok dyre (noko vi ikkje veit så mykje om, i og med at reisebyrået (Hasina i Fianarantsoa) ordna med betalinga enn så lenge), men veldig flotte! Det kjem kanskje bilete etter kvart på bloggane våre:)

  SvarSlett
 4. Sykkelturer er fint - og for de som kommer på besøk skal vi nok klare å låne sykler nok til alle!

  Var på langtur i går også; flott landskap, men problemet er bare at vi ikke aner hvor vi var...

  SvarSlett
 5. Lars-Gøran Strømhaug22. februar 2010 kl. 16:09

  Hei Lene! Artig å lese bloggene deres. Tenker tilbake til vår tid i huset i Fandriana når jeg leser og jeg savner landsbylivet. Et lite turtips: Om du har lyst å gå en tur, litt for deg selv, uten at det er for mange som roper vazha etter deg, så kan du fortsette rett frem i krysset ved brua på siste bilde. Da går det ganske bratt opp ca 100-200 meter, forbi to kirker og etterhvert en liten gravgård. Da kommer du inn i skogen og kan følge veien innover. Jeg hadde mange fine turer der.

  SvarSlett