onsdag 8. desember 2010

Niesejulegavejentetantetur

Denne tanten synes i grunn at barn – og voksne, for den del – får alt for mange både hardeog myke pakker under treet hvert år. Derfor prøver tante i stor grad å holde seg til ymse “vi-gjør-no-sammen”-julegavekort. Vi har vært på kino og teater, i skogen og på kino, men det er ikke alltid så lett å finne på noe som kan fenge et litt stort barn, en ungdom over fjortisalderen og en som skulle vært voksen.

Rett over jul reiser jo jeg og blir borte noen år, så dette året ble julegaven gjort og opplevd før jul. Vi har vært på storbytur! NSB er så snille at de kjører tog direkte fra Ski til utlandet, så vi satte oss på Gøteborg-toget fredag kveld, og drøye tre timer senere tok taxi med Sveriges merkeligste sjåfør for å komme oss til hotellet.

Gøteborg er en fantastisk juleby, og byr på juleshopping, jule-Liseberg, julegater, gløgg-servering i gatene osv. Vi fikk også med oss blant annet regnskog i noe som må være et av verdens flotteste museer; Universeum. Det er en smule spesielt å vandre med tropiske fugler flaksende rundt seg, mens man ser apene løpe og hoppe i trærne. Minsteniese løp som en strikk og sa “Se her!” i flere timer; både regnskogavdelingen, i akvariene (“Ååå, se den søte klovnefisken!” og “Oi! Det var da en hai!?”) og i den tekniske avdelingen hvor vi fikk testa hjernene våre.

Jeg tror kanskje eldsteniese var mest fornøyd med pedikyr og massasje – utført av minstemann – i den gode hotellsenga. Og for tre som kanskje ikke akkurat synes norsk mat er det aller mest spennende i verden var det deilig å spise kinesisk et par ganger. (“Ny julemiddag?”)

DSCN2655

Kortspill på toget.

 DSCN2674

“Æsj!” Hva er det du har her?”

 DSCN2658

 DSCN2662 DSCN2666

Jul på Liseberg – ikke så lett å få med alle tre på bildet…

DSCN2656 DSCN2657

Juleshopping!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar