onsdag 9. juni 2010

Skolefest

Mai og juni er definitivt skolefestid her i Fandriana. Det er taler og konserter og opptredner både her og der, og denne helga var det SFM sin tur. Og fest er man jammen god på! På null komma niks er det satt opp gjerde rundt hele skolen slik at ingen kan snik-kikke uten å betale inngangspenger, det er satt opp boder til ulike spill og leker arrangert av studentene, mat er innkjøpt og lagd, border er dekket, billetter og lodd lagd og skrevet ut, premier på plass – og så kan det hele begynner. Med flaggheising, nasjonalsang og gudstjeneste.

Alle lærerne hadde fått forskjellige oppgaver, og jeg skulle sammen med Madam Irma stå for “Jus d´honneur”. Jeg ante ikke hva det hele dreide seg om, annet enn at det nok sannsynligvis hadde med noe matservering å gjøre, men med Madam Irma som boss går det meste på skinner. Vi dekket bord med brus og bolle og vårrull, og så kunne folk bare strømme til. Mange var invitert, og her i landet er det slik at dersom du har en invitasjon så er det bare å bla opp. Man inviterer nemlig bare dem man anser har penger nok til å betale for seg – eller eventuelt for noen andre. Vi har nemlig nå lært at dersom du blir invitert, skriftlig invitasjon og det hele, og man av en eller annen grunn ikke kan gå, så gir man invitasjonen og inngangspengene til en annen som kan gå i ditt sted. Denne gangen hadde jeg ingen invitasjon, men gjorde i stedet en innsats i oppvaska. Ganske god på oppvask i kaldt vann uten såpe nå!

Lørdag var spilldag, med basketkamper til langt på natt (for dem som klarte å holde seg våkne…), og søndag var det konsert med NORMAL Gospel fra Antsirabe. Dessuten var det tombola-trekning. I og med at vi tilsammen hadde kjøpt to loddhefter syntes en del studenter synd på oss som ikke vant en eneste premie. Kanskje like greit, tenkte jeg – det er vel andre som trenger ting mer enn meg her i bygda…

DSC00077

Her skal snoren klippes for å få premie – ikke så lett…

DSC00037

Fredagens kakemeny, og serveringsgjengen under, med Madam Irma i midten.

DSC00044 

DSC00047

Skolefesten er en måte å tjene inn litt penger på, her selges ting lagd på “skolekjøkkenet”.

DSC00054

Det var også en utstilling av studentarbeider og didaktisk materiale laget av studentene.

DSC00105

Fra konserten med NORMAL Gospel. Normal har ikke så mye med normalitetsbegrepet å gjøre, tror jeg; NOR for Norge, MAL for Malagasy. Koret startet opprinnelig opp på den norske skolen i Antsirabe, men det er for tiden ingen norske medlemmer – men derimot to franske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar