mandag 2. mai 2011

Bakerste benk

Jeg sitter bakerst i en mørk sal. Foran meg sitter en gjeng på benker – de fleste av dem er menn. Veggen lengst fremme brukes som lerret, og der lener en ganske så lettkledd dame seg innbydende fram mot oss. Jeg er på jobb.

I prosjektet arrangerer vi blant annet kus for lærere. Jeg er jo lærer selv, så jeg vet at når vi er på kurs, så er fokus vanligvis på eleven. Hvordan kan vi undervise på en best mulig måte, hvordan kan vi tilpasse pensum til alle, hvordan skal vi nå fram til hver enkelt. Dette er selvsagt viktige tema, men for å være en god lærer må man også ha det godt med seg selv.

Vi holder nå på med en kursrekke hvor temaene er selvtillit og motivasjon; men denne gangen er fokuset på læreren. Ved å fremme refleksjon og dialog er vi med å skape trygge lærere, noe som også er viktig for elevene.Vi har en psykolog som foredragsholder, og han tar på en varm og humoristisk måte for seg vanskelige tema som for eksempel ekteskap og seksualitet; hvordan behandler vi partneren og familien vår, hvordan påvirker synet vi har på oss selv forholdet til våre nærmeste, hva er forskjellen på ren sex og kjærlighet, hva er egentlig et overgrep. Spørsmål som nesten er tabu i denne kulturen, men som er viktige å få snakket om, og som det tydeligvis er et behov for å få fram i lyset, å dømme etter lærernes evalueringer. Det er både utfordrende og spennende å høre på deltakere som deler livserfaring med hverander, og eg føler meg priviligert som får lov til å være med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar