torsdag 6. desember 2012

“- Adventstiden er ødelagt, sier mamma Gro.”

Sitatet er fraVG i dag. (http://minmote.no/index.php/2012/12/kathrine-17-lurt-av-dyr-kosmetikk-kalender-inneholdt-vareprøver-og-tomme-luker/)

Mor har kjøpt “luksusadvendtskalender” med kosmetikk til datteren. Den holder ikke akkurat det reklamen har lovet, men jeg kjenner nå at jeg blir en smule oppgitt når det faktum at adventskalenderen ikke gir deg den luksusfølelsen du håpet på, fører til at adventstiden blir ødelagt.

Jada, jeg regner med at journalisten har vridd og vrengt på det som blir sagt for å skape litt skandale, men allikevel. Noe er da feil i samfunnet, når luksusartikler i adventskalenderen blir fokus?

Sett dere sammen, tenn noen stearinlys, bak pepperkaker – og vær sammen og snakk med hverandre. Ikke om hva dere så på tv i ettermiddag eller om hva som skjedde på vg-tv, men om hvordan vi egentlig har det, hva vi ønsker oss med livet, og om hvordan vi kan være medmennesker for hverandre.

Takk og lov for engasjementet som mange har vist når det gjelder å åpne heimen for noen som ellers ville sittet alene i jula; men om vi kunne ta med oss litt av disse gode tankene resten av året tror jeg julens budskap om fred og forsoning faktisk kunne leve blant oss, midt i materialismen og egoismen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar