torsdag 28. januar 2010

Skolebesøk

I går startet dagen tidlig. Klokka 04.15 ringte vekkerklokka, så da var det bare å velte ut av senga, pakke siste rest – ta oppvaska, og så labbe ned på skolen for å være klar til avreise klokka 5. Avreisen ble selvsagt ikke før nærmere halv seks, og det burde vi jo visst… Men vi har nå i hvert fall lært oss at det er sånn i kvart over fem-tida at jogging og andre fysiske utskeielser helst foregår i Fandriana.

Grunnen til den tidlige avreisen var at vi skulle avgårde på skolebesøk.

DSC00064

De av dere som også leser bloggen til Monika (Monikas blogg) har kanskje sett at hun har skrevet om et prosjekt som vi samler inn penger til. Det er en skole et godt stykke ute på landsbygda som har bedt om hjelp; blant annet til benker og bord til elevene. Det var spennende å komme dit og bli litt kjent. De har en engasjert og posisitv rektor, og to flotte lærere.

DSC00063

Rektor i midten, med en lærer på hver side.

De har også en foreldregruppe som står på for å sørge for best mulig forhold for ungene. De er bønder, og har i liten grad pengeøkonomi, så det er vanskelig for dem å betale skolepenger. De ønsker derfor å drive noe landbruk for skolen, slik at den kan få inntekter til å betale lærerlønninger.

 

Da vi var på besøk i går sa foreldrene at de gjerne vil bruke en del penger på benker og bord til elevene. Dessuten vil de gjerne gjøre noe med taket. De har nemlig blikktak, og når det regner bråker det forferdelig, og når sola skinner blir det heller hett for elevene. De ønsker derfor å legge en slags isolasjon for å forbedre forholdene. De ønsker også å bruke noe penger på frø, slik at de kan dyrke grønnsaker som kan gi inntekter til skolen. Det siste tiltaket de vil sette i gang er å kjøpe opp ris nå som prisen er lav, for å selge dyrt på slutten av året.

Monika og jeg har allerede lovet bort en del penger  – og om du har lyst til å være med og gi litt, kan du gjøre det på denne måten: Dette er en privat liten innsamling, og om du stoler på oss er du velkommen til å være med!

Prosjektet går som følger:
1. Hvis man vil kan man sette inn penger på kontonr 1201 57 56061, og sende mail til monikatho@gmail.com og fortelle at du har gjort nettopp det.

2. Vi sender en mail med bekreftelse og et "givernummer" når pengene er registrert, og lager en liste der alle beløpene er registrert på de samme "givernummerene".

3. Når vi besøker Antsahavory i slutten av januar diskuterer vi hvordan pengene best kan brukes og hvordan de kan overføres til skolen, det vil enten skje ved en engangs donasjon eller i løpet av året etterhvert som utgiftene kommer. Her på bloggen vil det komme oppdateringer.  (Og det har jeg skrevet litt om lenger oppe…)

4. Ferdig. Håpet er at prosjektet skal være ganske enkelt og at pengene skal i størst mulig grad brukes og fordeles etter skolens egne prioiteringer. Den som lever får se hvor enkelt og effektivt vi klarer å få det til å bli..

Les mer om prosjektet ved å klikke på lenken under:

Prosjektbeskrivelse

 

DSC00072

Barne kom nærmere og nærmere fordi de ønsket å være med på bildet…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar