lørdag 13. mars 2010

8. mars – Dia de la mujer

Jeg har for første gang i mitt liv gått i 8. mars-tog. “Jammen på tide!” vil kanskje noen si, mens andre vil riste litt oppgitt på hodet. I går var det nå i hvert fall kvinnedag. Vi var veldig fornøyde, for flere dager på forhånd hadde vi fått program for dagen, så vi var klare til andakt klokka åtte. Da vi kom ned på skolen var andakten over for lenge siden. Den hadde begynt klokka sju. Sent søndag kveld fikk nemlig en av lærerne beskjed fra kommuneadministrasjonen om at det skulle være felles program, så der måtte SFMs kvinner være med. Klokka åtte var det dermed plutselig ikke andakt, men derimot blomsterplanting på det nye eldresenteret. Det vil si – i følge det kommunale programmet skulle det begynne klokka åtte, men det gjorde vel ikke akkurat det…

Etterpå var det flaggheising – og så var det klart for tog. Men her var det et karnevalstog. Studentene hadde kledd seg etter regioner, så det var mye flott å se. Forrest i toget kjørte det en pickup stuva full med høyttalere, så vi kunne danse avgårde.

 

Por la primera vez de mi vida he participado en un desfile del dia de la mujer. El municipio de Fandriana estaba encargado, y todo empezo a las oche de la mañana, cuando fuimos a plantar flores en el centro nuevo de los ancianos.

Despues de cantar el himno nacional y ver la bandera, partimos. Adelante había un auto equipado con paralantes, así que podiamos bailar por todo el trayecto. Los estudiantes de la normal estaban disfrasados con trajes de los diferentes regiones.

Lindo, no?

1 kommentar:

  1. Hei Lene!
    Jeg fikk nettopp høre at du skulle komme ned til Bolivia og være lærer på DNS! Gleder meg veldig til du kommer!

    Hilsen Ovidie Eggebø

    SvarSlett