torsdag 11. mars 2010

Syklon

I dag har det gått ut syklonvarsel. Det erverst langs kysten, men her i innlandet kommer det temmelig store nedbørsmengder. Via mobilnettet og nasjonal radio er det opplyst at skolene skal holde stengt. Det er fordi mange elever må krysse elver og rismarker for å komme på skolen – og med alt regnet stiger vann-nivået så mye at det ikke er trygt å passere.

Monika og jeg skulle egentlig undervist på videregående i dag, men i stedet sitter vi hjemme og hører på vinden og regnet. På ovnen står en bolledeig til heving – for dette er definitivt en dag for boller og kakao!

Hoy publicaron una advertencia de syklon por la radio y por celulares. Eso significa que hoy no habrá clases. Por la costa es mas grave, aquí más que todo estamos con lluvia y algo de viento. Pero muchos de los alumnos tienen que cruzar rios y los sembrados de arroz, y con toda la lluvia no se pueden pasar.

Así que ahora estamos en casa, viendo la lluvia y el viento. En la cocina esta cociendo “boller” (pancitos dulces), y ya vamos a tomar chocolate caliente.

1 kommentar: