onsdag 30. mai 2012

Den forsvunne fartsdump

Cochabamba skal være vertskap for et toppmøte i “Organisasjonen for Amerikanske Stater”. Hovedtema er “matsikkerhet”; hvordan man kan sikre at alle i regionen kan spise seg mette hver dag. Dette er jo alt flott og fint.

De fleste av oss som bor her i byen er derimot i ferd med å bli temmelig lei hele toppmøtet – og det lenge før det har starta. I en del uker nå har forberedelsene vært i gang. Cochabamba skal virkelig skinne. Særlig gjelder det veien fra flyplassen til hotellet der hvor møtet skal være. Det plantes og settes opp nye heller, det males gangfelt og benker, det monteres lyskryss og det plantes gress. Det siste, som virkelig fascinerer meg, er at alle fartsdumper – og vi snakker her ganske så mange – er fjerna. For meg går det nå atskillig kjappere å kjøre til jobb, i hvert fall helt til jeg støter på en del som er stengt fordi det males eller plantes eller asfalteres.

Her i landet kalles fartsdumper “støtdemper-ødelegger”, og jeg er ganske så spent på å se hvor mange støtdempere og andre deler av bilene som går dukken når fartsdumpene plutselig er på plass igjen…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar