søndag 13. mai 2012

Hester og terapi

I dag har jeg vært på “graduacion”; en slags oppvisningseksamen. Tema var hester, hopp og terapi. Min gode venninne Piny har i noen år drevet et arbeid blant gatebarn her i Cochabamba. Det er dessverre et stort behov for slike prosjekter, for antallet barn og unge som lever på gata øker for hver dag som går.

Prosjektet “Nytt Håp” jobber på flere måter, og en av de siste fasene i rehabilitering, som motiverte ungdommer kan være med på, er hesteterapi. Da jobber de på en rideskole, samtidig som de lærer å behandle de store dyra – og de lærer å ri.

På graduacion i dag viste disse deltakerne hva de hadde lært sammen med de andre elevene på rideskolen. Her i Bolivia er det dyrt å drive med sprangridning som hobby, og det er stort sett rikmanssbarn som kan holde på med det. Desto morsommer da med ungdommer som ikke akkurat har hatt flust med ressurser rundt seg som viser at de også kan!

Hesteterapi har gode resultater; psykologer har jo lenge snakket om at det å stelle dyr har en positiv effekt på oss mennesker. Når man i tillegg får den mestringsfølelsen som følger med å kunne kontrollere et stort dyr, og være med å konkurrere, så gir det de unge en god porsjon med selvtillit. Resultatene viser at dette er en god hjelp for å føre unge tilbake til samfunnet, slik at de kan få en bedre framtid.

Om du er interessert i å vite mer, så er dette den norske hjemmesiden til prosjektet: http://www.nytthap.no/

P5131559

En flott bane, ikke langt unna huset mitt.

P5131562

En av gutta på vei over et hinder.

P5131565

 

 

 

 

 

 

 

Litt øving før de skulle ut på banen og vise hva de hadde lært.

P5131576

Piny var litt nervøs da en tv-kanal dukka opp og ønska et intervju.

P5131627

Stolte elever med diplomer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar