onsdag 21. juli 2010

Trøst og hekser

Trøster’n som Monika hadde lovet meg, kom en tur i kveld. “Trøster’n” er en nabogutt som snakker noe engelsk – i hvert fall mye mer enn jeg snakker gassisk, men han er utrolig tålmodig med en stakkars språklig idiot. At han i tillegg er svært så velskapt skader jo ikke akkurat saken. (Slapp av, mamma – jeg VET hvor gammel jeg er, og denne stakkars gutten er bare 21…)

Vi spilte litt kort – jeg har funnet meg en ny ligretto-venn, og vi snakka. Litt om livet generelt, om hvorfor jeg ikke er gift – jeg kan vel bare gifte meg med en gasser? Og litt om livet i Fandriana. Mens vi sitter der og snakker daler strømmen sakte men sikkert, og jeg tenner stadig flere stearinlys for å kompensere. Til slutt dør lyspæra helt ut, og et vanlig fenomen i Fandriana er et faktum; strømbrudd. Hvem vet hvor lenge det varer denne gangen? Mens det stadig blir mørkere både ute og inne glir samtalen over på noe annet som også er typisk i denne byen.

“Du er ikke redd for å bo alene, da?” spør Julien.
”Neeei, burde jeg være det?”

Det synes han absolutt. Det er både hekser og spøkelser ute nattestid. De kommer gjerne og banker på dører og vinduer. Jeg forklarer at jeg ikke hører slikt, for jeg sover med ørepropper. Jeg tror ikke at han syntes det var en veldig god ide – det eneste som funker er å be – og å sove med bibelen under hodeputa.

Men jeg er nå uansett alene i huset, og kjenner at det nesten er litt skummelt etter alt heksepratet. Håper strømmen er tilbake snart, så det ikke blir så mange kvelder med stearinlys på bordet og lommelykt rundt halsen.

3 kommentarer:

  1. og når Monika kommer, vil du ikke være alene, ellers der hun skal være i september?

    SvarSlett
  2. Når Monika kommer i september skal hun bo i Antananarivo - og jeg er i Norge, mens jeg prøver å finne meg en vikarjobb for noen måender før jeg reiser til Bolivia ;-)

    SvarSlett
  3. wouaouh! mange reiser. Jeg håper du finner dette midlertidig arbeid ;). Så du vil ikke se din venn, fordi hun alltid vil forbli i Tana, så hun ikke lenger arbeider i provinsene?

    SvarSlett