onsdag 10. februar 2010

Studietur – eller no sånt?

I dag har vi vært på studietur med rektor og to av lærerne på lærerskolen. Det skal nemlig lages et “klima-prosjekt” innen kirka – og da skal vi på lærerskolen skrive vår del, om hvordan vi kan undervise om klimaendringer og slikt. Det var bakgrunnen for turen til NGO’en Haingonala. Skal innrømme at jeg ikke fikk med meg alle de finere detaljene om hva de driver – er ikke god nok hverken på fransk eller gassisk til å henge med på alt – men de holder i hvert fall på med opplysningsarbeid om avskoging og skogplanting. Avskoging er et enormt problem her på øya, så det er godt at det er noen som jobber for å øke kunnskapen om dette.

De driver også en planteskole – og hadde blant annet mange fine sitrustrær.

DSCN2179

En annen ting som de driver med er salg av “kit solaire” – så nå er jeg den svært så lykkelige eier av et lite solcellepanel, en arbeidslampe, en annen lampe og en mobil-lader. Slutt på mørke kvelder!

DSCN2184

Hoy fuimos con algunas colegas a un excurcion. Tenemos que hacer un proyecto sobre los cambios climaticos, y fuimos a un ONG para aprender un poco ams sobre el tema. Allí nos contó sobre sus proyectos de reforestación, o sea la plantación de arboles para intentar recrear los bosques de antes. Es un problema grande en es isla que tanta tierra desaparece en el mar cada año en la temporada de lluvia.

Tambien vendieron “kit solaire”; así que ahora soy la dueña de un panel solas chiquito, dos lamparas y un cargador para mi celular. Bien, no?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar